Welkom

Welkom

 

Welkom op Visitor Insight

Visistor Insight is de kennisbibliotheek van amsterdam&partners en geeft op een laagdrempelige manier een beeld van het actueel bezoek aan  de stad Amsterdam. Hier vindt u een uitgebreide verzameling van openbare kennis, inzichten, rapporten, trends en analyses met betrekking tot bezoekers, bewoners, bedrijven en congressen gericht op de stad Amsterdam en haar metropoolregio. Daarnaast verwijzen wij naar enkele onderzoekinstanties waar u informatie kunt vinden over deze onderwerpen voor Nederland en de wereldwijde markt. De pagina bestaat uit twee modules, een datamodule  en een informatiemodule.

 

Informatiemodule

Onze informatiemodule biedt een schat aan rapporten en cijfers met betrekking tot bezoekers, bewoners, bedrijven en congressen in verschillende relevante domeinen. Deze informatiemodule biedt gegevens voor vier belangrijke gebieden: Amsterdam stad, de Metropoolregio Amsterdam (MRA), bezoekers in Nederland en bezoekers wereldwijd. Dit stelt u in staat om een breder begrip te krijgen van de diverse aspecten van de stad en de regio. Deze module is opgedeeld in vier hoofdcategorieën en is ontworpen om u gemakkelijk toegang te geven tot de belangrijkste gegevens:

 1. Kerncijfers & Prognoses: Hier vindt u essentiële statistieken en prognoses die u helpen bij het begrijpen van de basisinformatie over Amsterdam en haar metropoolregio. Dit omvat bijvoorbeeld demografische gegevens, groeiprognoses en belangrijke trends.

 2. Doelgroepen, profiel,  gedrag & motivaties: Deze categorie biedt diepgaand inzicht in de verschillende doelgroepen die Amsterdam bezoeken of bewonen. U kunt gedragspatronen, voorkeuren en verwachtingen van deze groepen bestuderen om uw strategieën beter af te stemmen.

 3. Economie: Hier kunt u gegevens raadplegen met betrekking tot de economische impact van toerisme, zakelijke activiteiten en meer. Dit omvat zowel macro-economische gegevens als informatie over specifieke sectoren.

 4. Duurzaamheid (sociaal & ecologisch): Duurzaamheid is van toenemend belang, en in deze sectie vindt u informatie over inspanningen en prestaties op het gebied van duurzaamheid in Amsterdam en de bredere regio.

 


Datamodule

Op onze website bieden wij toegang tot verschillende data modules die u waardevolle inzichten verschaffen over diverse aspecten van de stad Amsterdam. Deze modules zijn ontworpen om u te voorzien van actuele en relevante gegevens. De modules die momenteel vrij beschikbaar zijn:

 1. Hotelovernachtingen: In deze module vindt u gedetailleerde informatie over hotelovernachtingen in Amsterdam van het huidige jaar en afgelopen jaren. De data is afkomstig van het CBS.
 2. Hotelgasten: Als u specifieke gegevens nodig heeft over hotelgasten in Amsterdam, biedt deze module u de benodigde details voor het huidige en afgelopen jaren. De data is afkomstig van het CBS.
 3. Vluchten via Schiphol: Deze module bevat gegevens met betrekking tot het aantal inkomende buitenlandse passagiers die via de luchthaven Schiphol worden verwerkt.  De data is afkomstig vanuit Royal Schiphol Group.
 4. Bevolkingsgegevens: Onze bevolkingsmodule biedt inzicht in het aantal inwoners van Amsterdam . 

Daarnaast zijn er andere datamodules beschikbaar achter onze login. Een volledig overzicht van de additionale datamodules vindt u hier, hier vindt u ook meer informatie over de achterliggende methodiek. 

 1.  Bezoekers Musea: Maandelijks overzicht van het aantal bezoekers aan de belangrijkste musea in Amsterdam*.
 2. Bezoekers Attracties: Maandelijks overzicht van het aantal bezoekers aan de belangrijkste attracties in Amsterdam*.
 3. Bezoekers Theaters: Maandelijks overzicht van het aantal bezoekers aan de belangrijkste musea in Amsterdam*.
 4. Zeecruises Amsterdam: Het totaal aantal maandelijkse passagiers aan boord van schepen wordt periodiek aangeleverd door de Passenger Terminal.
 5. International (non-) Corporate meetings: Maandelijks overzicht van het totaal aantal deelnemersdagen voor (non-) corporate meetings.
 6. Bezoeken I amsterdam Store: De data met betrekking tot het aantal maandelijkse bezoekers aan de I amsterdam Store wordt periodiek aangeleverd door amsterdam&partners.
 7. City Cards: De data met betrekking tot het totaal aantal maandelijks geactiveerde I amsterdam City Cards wordt periodiek aangeleverd door amsterdam&partners. 
 8. Website bezoeken: De data met betrekking tot het aantal unieke bezoekers per maand op de website www.iamsterdam.com wordt periodiek aangeleverd door amsterdam&partners.

De bezoekcijfers van de Amsterdamse musea, attracties en theaters zijn gebaseerd op bezoek-aantallen die de ruim 36 musea, 13 attracties en 10 theaters zelf invoeren in Visitor Insight. Het aantal bezoeken in de belangrijkste musea/attracties en theaters van Amsterdam wordt periodiek aangeleverd door de instellingen zelf, deze worden met een maand na afsluiten van de betreffende periode opgeleverd.  amsterdam&partners verwerkt de data, echter is erbij afhankelijk van het aanlevermoment van de onderliggende bronnen/partners. Dit betekent dat wij niet kunnen waarborgen dat alle data altijd actueel en volledig is. 


Voor wie is Visitor Insight bedoeld?

Voor iedereen die op de hoogte wil blijven van de bezoekerseconomie in Amsterdam. Voor het toeristisch bedrijfsleven, de overheid en maatschappelijke organisaties, die geïnformeerd willen blijven over het bezoek aan de stad. Deze datamodules zijn bedoeld om professionals, onderzoekers en beleidsmakers te ondersteunen bij het nemen van datagestuurde beslissingen met betrekking tot Amsterdam en de metropoolregio. U kunt de gegevens gebruiken voor marktonderzoek, strategische planning en andere zaken. We streven ernaar om u actuele en relevante informatie te bieden via dit platform.
Partners van amsterdam&partners kunnen met een aangevraagde gratis login de data meer in detail bekijken. 

Mocht u verdere vragen hebben of meer informatie wensen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen met onze data experts (research@iamsterdam.com).