Impact-monitor

Impact-monitor

Naast de voortdurende impact van het COVID 19 virus worden op dit moment over de hele wereld de gevolgen van de oorlog in Oekraïne gevoeld. amsterdam&partners volgt deze ontwikkelingen op de voet en staat in nauw contact met alle betrokken instanties. Vanwege de aanhoudende crisissituatie heet deze publicatie met ingang van 2022 ‘Monitor bezoekersgedrag Metropoolregio Amsterdam’.

amsterdam&partners geeft maandelijks een publicatie uit waar wij aan de hand van een aantal kernindicatoren In deze publicatie geven wij aan de hand van een aantal kernindicatoren een zo actueel mogelijk beeld van het bezoekersgedrag binnen de Metropoolregio Amsterdam. Denk daarbij aan het oriëntatie en boekgedrag en het reis en
bezoekgedrag. Dit doen we op basis van een groot aantal databronnen en in samenwerking met vele organisaties en instellingen, waaronder NBTC, de afdeling Onderzoek, Informatie en Statistiek van de gemeente Amsterdam, Schiphol Group, Visitor Data en onze Europese partners via City Destinations Alliance ( CityDNA ).Helaas zijn (nog) niet voor alle relevante indicatoren recente gegevens beschikbaar zowel voor Amsterdam als de metropoolregio, of zijn data nog niet volledig geschikt om naar buiten te brengen. Hier werken wij in de tussentijd hard aan met al onze partners.

De volgende versies van de monitor zijn het afgelopen jaar verschenen:

Monitor Bezoekersgedrag Metropoolregio Amsterdam 1e 4 maanden 2023

Monitor Bezoekersgedrag Metropoolregio Amsterdam totaal 2022

Monitor Bezoekersgedrag Metropoolregio Amsterdam oktober 2022

Monitor Bezoekersgedrag Metropoolregio Amsterdam juli & augustus 2022

Monitor Bezoekersgedrag Metropoolregio Amsterdam mei 2022

Monitor Bezoekersgedrag Metropoolregio Amsterdam jan&feb 2022

Actueel inzicht impact Covid19-virus 2021 totaal

 

De Dienst Onderzoek, Informatie & Statistiek van de gemeente Amsterdam brengt ook een maandelijkse monitor uit. Hierbij brengen zij de actuele ontwikkelingen van de Amsterdamse economie en de arbeidsmarkt in kaart.
Er wordt gekeken naar Amsterdamse cijfers over de havenoverslag, hotelovernachtingen en de arbeidsmarkt maar ook naar landelijke en macro-economische ontwikkelingen, zoals het consumentenvertrouwen en de wereldhandel.

Het volledige Corona dossier is hier te vinden:

Dossier Corona: https://onderzoek.amsterdam.nl/dossier/corona
Dossier Economie: https://onderzoek.amsterdam.nl/dossier/economie